

جواز تاسیس
جواز تاسیس به مجوزی می گویند که جهت سرمایه گذاری در فعالیت های تولیدی و اقتصادی در شهرک های صنعتی، برای اشخاص حقیقی یا شرکت های حقوقی صادر می شود. جواز تاسیس با توجه به نوع محصول، از وزارت های صنعت، معدن، تجارت، بهداشت، جهاد کشاورزی و غیره اخذ می گردد.
مدت اعتبار این جواز یک سال بوده که با نظر کارشناسان برای مدتی دیگر، قابل تمدید است. در صورت تمدید نکردن جواز تاسیس، این مجوز به خودی خود لغو خواهد شد. همچنین برای ثبت برند فارسی، به اخذ جواز تاسیس مرتبط با نوع کسب و کار نیاز می باشد.
باید توجه داشت که جهت دریافت یک جواز تاسیس، باید کالاهایی که با هم سنخیت دارند در آن ذکر شوند. برای مثال، مواد غذایی و لوازم الکترونیکی نمی توانند در یک جواز قرار بگیرند. از آنجایی که جواز تاسیس قابل انتقال به دیگری است، در صورتی که فرد متقاضی بخواهد در دو صنف مختلف اقدام به تولید کند، می تواند از افراد دیگر این مجوز را خریداری نماید.
پس از اخذ جواز تاسیس، می توان برای دریافت پروانه بهره برداری و خرید زمین در شهرک های صنعتی با توجه به متراژ درج شده در جواز، اقدامات لازم را انجام داد. در واقع این مجوز، پیش نیاز خرید زمین و اخذ پروانه بهره برداری محسوب می شود.
مزایای جواز تاسیس
افراد و سازمان های مختلف برای شروع فعالیت کاری و اقتصادی خود در اولین قدم بایستی جواز تاسیس برای محصولات یا خدمات خود دریافت نمایند. جهت اخذ جواز تاسیس بسته به نوع فعالیت میتوان به مراجع دولتی ذیربط مراجعه نمایند. وزارتخانه هایی نظیر وزارت جهاد کشاورزی برای صنایع غذایی و کشاورزی وزارت صنعت و معدن و تجارت برای مشاغل صنعتی وزارت کار و تعاون برای مشاغل خدماتی و کارآفرینی و برای مشاغل حوزه فرهنگی و زیست محیطی بایستی به سازمان میراث فرهنگی مراجعه نمود. - امکان ثبت برند و آرم تجاری - امکان فروش جواز - ارائه یک قطعه زمین در شهرک صنعتی بصورت شرایطی به این صورت ۳۰% وام و باقی بصورت اقساط بدون بهره - امکان شرکت در نمایشگاه های داخلی و بین المللی و معرفی برند و محصولات خود به مشتریان و بازار هدف - امکان دریافت تسهیلات مالی وام از طرف سازمان های پشتیبان با شرایط بازپرداخت دراز مدت نکات مهم : - اعتبار جواز تاسیس یکسال می باشد. در صورت اتمام یکسال مالک جواز بایستی درخواست تمدید آن را به مرجع مربوطه ارائه دهد - دریافت تجواز تاسیس در شهر تهران به علت تعدد کارخانجات و آلودگی هوا محدود بوده و تنها در صنایع غدایی ضروری و در اطرف شهر امکان پذیر است. - مراحل دریافت جواز عمده صنایع از طریق سایت وزارت صنعت و معدن stsm.ir امکان پذیر بوده به این صورت که شخص با انتخاب عنوان طرح اولویت موضوع ، مشخصات سرمایه گذاری و نحوه اجرا ثبت نموده و منتظر بررسی و تایید کارشناس باشد.
مدارک لازم برای اخذ جواز حقیقی
- کپی مدارک کارت ملی و شناسنامه، کارت پایان خدمت یا معافیت
- آدرس پستی محل سکونت بهمراه شماره های تماس ثابت و همراه
مدارک لازم برای اخذ جواز حقوقی
- مدارک مدیرعامل : کپی شناسنامه – کارت پایان خدمت – کارت ملی
- آگهی تاسیس و آخرین آگهی تغییرات شرکت به همراه آدرس و شماره های تماس محل اقامت دائمی
ایزو (ISO) چیست؟
استاندارد سازی (ایزو) بعنوان یکی از اصلی ترین ارکان علم و فناوری، در رشد و توسعه صنایع نقش مهمی را ایفا می کند. از این رو، سازمان ها و شرکت ها می بایست تلاش کنند تا در راستای تولید محصولات و خدمات خود، کیفیت آن ها را افزایش دهند.
ایزو (ISO) یک سازمان بین المللی است که مخفف عبارت International Organization for Standardization، به معنی سازمان بین المللی استاندارد سازی می باشد. وظیفه این سازمان، مقرر کردن و اجرای استانداردهای جهانی مطابق با قوانین هر کشور به منظور یکسان و یکپارچه سازی تمامی فرآیندهای کاری، تسهیل فرآیندهای تولید و توسعه محصولات و خدمات و نیز حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان می باشد.
بطور کلی، ۳ دلیل برای اخذ گواهینامه ایزو توسط شرکت ها و سازمان ها وجود دارد:
- بهبود کارایی و بازدهی و کاهش هزینه ها
- پیشرفت در مناقصات عمومی و خصوصی
- بازاریابی محرمانه از طریق نمایش لوگوی ایزو به منظور جذب مشتریان بیشتر

